Mail ons direct!

Bostik Premium Aware en EPD

Vier Bostik Premium Aware lijmen en kitten in bezit van EPD

In 2019 introduceerde Bostik als eerste in de branche een assortiment lijmen en kitten waarvan ieder product minimaal één onafhankelijke duurzaamheidscertificering heeft, in combinatie met de hoogst beschikbare kwaliteit: Bostik Premium Aware. Vier producten zijn nu ook in bezit van een EPD, de internationaal erkende milieuproductverklaring. EPD’s geven architecten, ontwerpers en andere professionals meer begrip van de milieu-impact van een product. Daarmee voldoen deze producten nog beter aan de internationale duurzaamheidsnormen voor projecten.

EPD-modellen

De hybride kit en lijm zonder vlekvorming Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM, de sterke constructie- en montagelijm zonder randzonevervuiling Bostik H980 HIGH TACK PREMIUM, de breed inzetbare hybride kit Bostik H995 PREMIUM ALLROUND en de allround siliconenkit met lage modulus Bostik S960 SILICONE NON STAINING behaalden recent de EPD-productverklaring.

De chemische samenstelling van de producten valt onder de EPD-modellen van de FEICA (Vereniging van de Europese lijm- en kitindustrie) en is geverifieerd door IBU (Institut Bauen und Umwelt e.V.).

Goede milieuprestaties

EPD's (Environmental Product Declaration) tonen de milieubelasting van een product tijdens de gehele levensfase. Ze zijn een bewijs van goede milieuprestaties van de producten. EPD's stimuleren de vraag naar bouwproducten die minder schadelijk zijn voor het milieu. Architecten, ontwerpers en aannemers maken steeds meer gebruik van deze informatie zodat ze zeker weten dat materialen en producten geen negatieve invloed hebben op hun duurzame projecten.

Meer informatie over deze lijn van Bostik?
Klik hier!

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Met 16 Probin vestigingen is er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt te vinden. Zoek hieronder op plaats of klik op de cirkels in het kaartje.

initMap();