Mail ons direct!

Jouw rolsteiger inspectie-proof!

Ga veilig te werk: laat je rolsteiger keuren

De Inspectie SZW controleert elk najaar of er veilig wordt gewerkt met rolsteigers. Aandacht gaat daarbij uit naar kleinere bouwplaatsen, zowel nieuwbouw als renovatie en onderhoud.

Het is van groot belang dat rolsteigers jaarlijks worden gekeurd, er gebeuren namelijk veel ongelukken met blijvende schade of zelfs overlijden tot gevolg. Als de Inspectie SZW tijdens een bezoek valgevaar constateert volgt er een boete en worden werkzaamheden stilgelegd.

Wat controleert de inspectie?

Er wordt naast de veiligheid van de rolsteiger gekeken naar de kennis van bedrijven: hebben ze voldoende aandacht voor de veiligheidsrisico’s en bestaat er een RI&E (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie) en Plan van Aanpak? Wanneer blijkt dat dit onvolledig is volgt er een waarschuwing, bij volledig ontbreken van een RI&E en Plan van Aanpak wordt direct een boete opgelegd.

Wat kan Probin voor jou betekenen?

Om er zeker van te zijn dat jouw rolsteiger voldoet aan alle veiligheidseisen kun je deze laten keuren. Bij Probin bieden we onze klanten deze mogelijkheid. Weet je niet zeker of jouw rolsteiger voldoet? Kom dan gerust langs bij een van onze vestigingen en vraag naar de mogelijkheden.

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Met 16 Probin vestigingen is er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt te vinden. Zoek hieronder op plaats of klik op de cirkels in het kaartje.

initMap();