Mail ons direct!

Pandser: Krachtige totaalconcept voor dak, goot en gevel

Je kent ze zeker: de emmers, kuipen, kniebeschermers en rubberen hamers van Gripline. Of de duurzame en flexibele folies van Foliefol. Al deze producten, die over de hele wereld worden gebruikt, komen van het oer-Hollandse bedrijf BERDAL. BERDAL is ook het bedrijf achter Pandser, een zeer sterk groeiend merk voor dak, goot en gevel. Eugène van den Broek is sinds anderhalf jaar commercieel directeur en vertelt hier meer over.

Twee jaar geleden ging bij BERDAL het roer om. Eugène van den Broek: “BERDAL zag in dat de markt sterk aan het veranderen is en wilde meer worden dan een productiebedrijf, namelijk een echte partner voor klanten, zodat we samen meer business kunnen genereren. Denk hierbij aan een helder merkenbeleid, het beschikbaar stellen van data van de producten (producteigenschappen, certificaten, beeldmateriaal, commerciële teksten), maar ook kennisoverdracht en logistieke ondersteuning.”

Eugène van den Broek: “Pandser groeit hard en dat merken we ook in onze samenwerking met Probin. Steeds meer Probins nemen het merk op in hun assortiment en vragen om kennisoverdracht over de producten. Daar zijn wij dubbel blij mee. Niet alleen is het heel positief dat er steeds meer vraag is naar onze producten, de kennissessies en de contacten die we met de Probin-vestigingen hebben geven ons bovendien waardevolle inzichten over onze producten. We zijn constant op zoek naar verbeteringen en gebruikerservaringen vormen daarbij belangrijke input. We zetten met Pandser ook echt in op een krachtig totaalconcept met zeer kwalitatieve producten én instructiefilms, demo-dagen en verkoopondersteunende middelen.”

Nog sneller leveren, ook de specials
De samenwerking tussen BERDAL en Probin bestaat al jaren en kreeg onlangs een vernieuwde invulling. “Vorig jaar zijn we intensief met elkaar in gesprek gegaan om te kijken wat we samen kunnen doen om het voor de leden en klanten van Probin nog beter te organiseren. Zo zijn we onder meer tot een duaal distributiebeleid gekomen waardoor er in het centraal magazijn in Zwolle nog meer producten op voorraad zijn, maar ook de specials voor Probin-leden direct vanuit onze productielocatie snel leverbaar zijn. Dat is zowel voor de Probin-vestigingen als voor hun klanten een groot voordeel.”

Onderdeel van Pandser is bijvoorbeeld Fast Flash. Een zelfklevende loodvervanger gebaseerd op milieuvriendelijke rubberpolymeren met een aluminium bewapening en een volledig zelfklevende onderlaag. “De combinatie van deze eigenschappen zorgt voor een zeer duurzaam en eenvoudig verwerkbaar product welke een aanzienlijke tijdsbesparing geeft ten opzichte van lood en traditionele loodvervangers.” Ook bekend is de EPDM folie. De stroken zijn dun, flexibel, UV-bestendig en eventueel dus ook toe te passen als alternatief voor DPC waterkerende folie. En doordat de folies ook zijn voorzien van zelfklevend acryl en butyl, kun je er eenvoudig een goede waterkering mee maken aan kozijnen en ook gaten of scheuren in dakgoten snel en vakkundig mee repareren. Pandser Fast Flash is voorzien van het BBA certificaat en de Pandser dakbedekking is gecertificeerd tegen vliegvuurbestendigheid, wat een waarborg is voor een optimale kwaliteit.

Online én in de winkel
Dat Pandser zo sterk groeit betekent voor BERDAL dat er behoorlijk hard moet worden doorgewerkt, op allerlei vlakken. “Vorig jaar wilden we het Pandser-concept uitrollen op de Belgische markt, maar we hadden op dat moment de productgegevens nog niet in het Frans en Duits beschikbaar. Het lukte ons toen om die gegevens binnen 2,5 week te leveren. Daar kregen we veel complimenten over en omdat we zo snel schakelden stonden onze producten al zo op tijd online in de webshop, dat de eerste bestellingen al binnenkwamen voordat de fysieke winkels überhaupt open waren. Een goed bewijs dat online en offline binnen formules uitstekend samen kunnen gaan.”

Meest moderne productielocatie van Europa
Ook in de productie is het flink aanpoten nu Berdal en haar 3 merken- waaronder Pandser - zo hard groeien. Eugène: “Onze fabriek is zeer vergaand geautomatiseerd, waardoor we met heel weinig mensen 24 uur per dag productie kunnen draaien. Desondanks is de uitdaging groot. In de maand mei bijvoorbeeld, was de order-intake 35% hoger dan vorig jaar. Terwijl de maand mei in Nederland een maand is vol feest- en vakantiedagen. Toen hebben we onze Poolse productiemedewerkers van de productielocatie in Polen naar Nederland gehaald om door te kunnen werken, terwijl we onze Nederlandse werknemers ook dat lange weekend vrij konden geven. Zo stellen we constant alles in het werk om onze dienstverlening op een hoog niveau te houden. En we breiden uit, dat is al zeker. Waar precies, dat weten we nog niet, maar we zien de vraag voorlopig zeker niet afnemen, dus we blijven investeren.”

Vind een vestiging bij u in de buurt

Met 17 Probin vestigingen is er altijd wel een vestiging bij u in de buurt te vinden. Zoek hieronder op plaats of klik op de cirkels in het kaartje.